Pelaburan Emas: Kaedah Terbaik

Ramai yang berminat untuk melabur dalam emas rujukan klik. Jika anda berada dalam kategori ini, petua ini boleh membantu anda. Emas telah terbukti sebagai pelaburan yang stabil berbanding yang lain. Pelabur melabur dalam emas untuk mengimbangi portfolio mereka. Nilai emas meningkat semasa kegawatan ekonomi. Syiling jongkong adalah cara terbaik untuk melabur dalam emas. Beli lebih rendah dan perhatikan pasaran.

Anda boleh melihat bahawa membeli jongkong berbeza dari negara ke negara. American Eagle dan Canadian Maple Leaf adalah dua yang paling popular. Semua versi diperbuat daripada emas 22 karat. Inilah yang patut anda beli. Sukar untuk mempercayai bahawa emas 24 karat adalah nilai terbaik. 24 karat itu sangat tulen sehingga ia terlalu lembut untuk digunakan sebagai syiling. Syiling emas 22 karat dicop dengan jumlah beratnya dan disalut dengan tembaga atau perak supaya ia mengekalkan kilauan asalnya.

Peniaga yang mempunyai reputasi yang kukuh seharusnya boleh menawarkan harga yang berpatutan kepada anda. Emas adalah salah satu bentuk pelaburan yang paling popular. Majoriti jongkong emas terdiri daripada Krugerrands, yang juga dihasilkan di Afrika Selatan. Bar emas juga merupakan pelaburan yang baik. Adalah penting untuk diingat bahawa lebih besar bar, lebih tinggi premium. Cara lain untuk melabur ialah dengan sijil emas. Anda boleh memilih jumlah pelaburan. Sesetengah kedai barang kemas juga akan membenarkan anda membuat pelaburan tetap. Anda kemudian boleh menukar emas anda kepada emas sebenar.

Kebanyakan bank antarabangsa atau utama membenarkan anda menyediakan akaun berasaskan emas. Ini adalah cara terbaik untuk memfokuskan semua pelaburan anda pada emas. Ia adalah cara yang baik untuk mendapat keuntungan daripada emas tanpa mempunyai apa-apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *